“Βούλιαξε” το Μεσολόγγι από τις βροχές (φωτο-βίντεο)

Eurokinissi / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΛΑΒΕΤΑΣ

Ανοχύρωτο εξακολουθεί να είναι από τις πλημμύρες το Μεσολόγγι, το οποίο «βούλιαξε» τη νύχτα της Παρασκευής από την ισχυρή βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να καταστραφούν περιουσίες, με το νερό να μετατρέπει τους δρόμους σε χειμάρρους και να πλημμυρίζει καταστήματα και σπίτια.

Το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό του Αιτωλικού και ήταν ίσο με 69 χιλιοστά.

Σύμφωνα με τον δήμο, «αν και τα αντλιοστάσια δουλεύουν κανονικά, ο όγκος του νερού είναι τεράστιος, με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι να πλημμυρίσουν», ενώ υπάρχει η δυνατότητα «φιλοξενίας σε ξενοδοχεία όσων πολιτών θέλουν να προστατευθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας».

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να μη διασχίζουν χείμαρρους ή ρέματα για κανένα λόγο, είτε πεζοί, είτε οδηγώντας κάποιο όχημα, ενώ, σήμερα Σάββατο, συγκαλείται έκτακτο συντονιστικό με την συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «ο δήμος μας επανειλημμένως αντιμετωπίζει πλημμύρες, είτε εντός των πόλεων (Μεσολόγγι, Αιτωλικό) είτε στις αγροτικές περιοχές των Οινιαδών.

Με συνεχή και εμπεριστατωμένα υπομνήματα έχω  περιγράφει την κατάσταση σε κάθε αρμόδιο φορέα και την  ανάγκη επείγουσας προώθησης των αντιπλημμυρικών της Ιόνιας Οδού και κυρίως διάθεσης μηχανημάτων και πιστώσεων για την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών.

Η αποκατάσταση όλων αυτών των συσσωρευμένων ζημιών (βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα δύο τελευταία χρόνια) είναι δύσκολη από το δήμο μας με τα λίγα μέσα που διαθέτει.

Η δημοτική μας αρχή έχει αιτηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση και προμήθεια μηχανημάτων για την διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας της πολιτικής προστασίας του δήμου μας για την αποτροπή και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κινδύνων και απειλών καθώς και την εξασφάλιση δυνατότητας άμεσης αντίδρασης.

Όλα τα παραπάνω έχουν εκτεθεί και προφορικά επανειλημμένα σε κυβερνητικά στελέχη. Πλέον απαιτούμε απτές πράξεις και ενίσχυση του ιστορικού Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!! Οι δημότες δεν φταίνε σε τίποτα να βλέπουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται!

Ήρθε η ώρα η Πολιτεία, αν και καθυστερημένα, να μεριμνήσει για τις υποδομές του Δήμου μας» κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί